Юрист для нових підприємців: яким потрібен бути фахiвець

Незважаючи на нестабільну економічну ситуацію, кількість тих,хто прагне стати приватним підприємцем стрімко зростає. Це люди, котрі виділяються наполегливістю, цілеспрямованістю. Вони прекрасно вивчили нішу, в котрій планують займатись своєю діяльністю, не бояться високого рівня конкуренції та впевнені, що можуть досягти хорошого результату. Такі особи готові йти до кінця, незважаючи на будь-які бюрократичні перепони, котрі обов’язково будуть зустрічатись на шляху. Саме на останньому реченні варто зробити особливий аспект.

Досить важко у всьому розібратись особі, котра вперше відкриває власне підприємство. З однієї сторони перед не ставляться конкретні завдання – які саме потрібно вимоги виконати, які зібрати документи. Водночас, через велику кількість бюрократичних гілок, необхідно обійти занадто багато владних кабінетів, аби отримати необхідні довідки. Мабуть, краще заручитись підтримкою професійного юриста з фiрми lawflagman.com.ua.

Мабуть, найбільша проблема, котра стосується нових підприємців, буде пов’язана з реєстрацією ФОП чи іншого юридичного формату. Тут варто дотримуватись всіх найменших нюансів. Потрібно бути готовим до збору цілого пакету документів. Необхідно отримати величезну кількість різноманітних довідок. Якщо мова йде про специфічну сферу економіки, то обов’язковим також є наявність ліцензії. Не маючи такого дозволу на руках, навіть не варто розпочинати вести підприємницьку діяльність, адже просто доведеться заплатити чималий штраф.

Необхідно правильно зареєструвати власну юридичну назву. Потрібно знати той факт, що не всі найменування дозволені законом і не завжди вдасться обрати той варіант, котрий подобається. Наприклад, категорично забороняється плагіат. Мається на увазі наступне: якщо у населеному пункті уже є кафе із назвою цього населеного пункту, то відкривати заклад з аналогічним найменування не дозволено. Це буде трактуватись як порушення авторських прав, що карається доволі суворими штрафними санкціями.

А ще часто у нових юридичних осіб виникають проблеми з податковою інспекцією та митницею. Це класична ситуація, в котрій опиняються досить часто. Але, якщо звернутись до професіонала, то можна всі питання вирішити якомога швидше. Будь-які потрібні документи обов’язково вдасться дістати протягом короткого періоду часу та продовжити займатись власною справою.

Джерело: Lawflagman