Рефракційна лазерна хірургія: лазерна корекція зору

Рефракційні операції здійснюються за допомогою лазера, а лазерна хірургія, у свою чергу, вважається одним з найбільш перспективних напрямів у медицині.

На сьогоднішній день, однією з останніх розробок лазерної рефракційної хірургії є корекція зору лазером, яка є найбільш щадним способом хірургічної корекції. Після операції лазерної корекції можна назавжди позбутися короткозорості, астигматизму і далекозорості.

У процесі операції промінь лазера впливає безпосередньо на рогівку ока. Цим променем можна керувати через комп’ютер, а задана програма спрямовується усунення дефектів зору. При цьому поверхня оптичної лінзи ока вирівнюється таким чином, що створені кришталиком промені світла починають дуже чітко фокусуватися на сітківці.

Основною перевагою цього методу є дуже висока точність впливу, саме тому таку операцію можна зробити відразу на обох очах.

Після операції, протягом 10 днів необхідно закопувати в очі спеціальні краплі, які допоможуть їм швидше відновитися. Також потрібно постаратися хоча б один тиждень не спати на цьому боці, де знаходиться проопероване око; не тиснути на око і не терти його; не допускати, щоб у нього потрапляла вода чи мило; протягом трьох місяців утриматися від відвідування бані, басейну або сауни; не виходити без сонцезахисних окулярів надвір.

Ще однією перевагою даного методу лазерної корекції зору є тривале збереження результату. Зір може зберігатися десятиліттями, проте на деякі вікові зміни лазерна корекція все-таки впливати не може.

Операція лазерної корекції зору використовується вже 25 років, і велика кількість людей у ​​всьому світі змогли собі повернути природну здатність людини – все добре бачити.