5 продуктів, що стимулюють імунітет

Апельсин

Окрім чудових смакових якостей, цей фрукт містить багато вітаміну С і калію, інші вітаміни і мікроелементи (В1, В2, провітамін А, цинк, залізо, мідь, марганець, кальцій і т.д.), а також пектинові речовини. Може вживатись і у свіжому вигляді, і у вигляді соку.

Шпинат

Винятково корисна рослина, яку, на жаль, рідко можна зустріти на столі росіян. Шпинат містить багато незамінних мікроелементів (калію, фосфору, магнію), вітамінів (С, К, вітамінів групи В, провітаміну А). З давніх-давен було помічено, що люди, які регулярно вживають шпинат в їжу, хворіють на простудні захворювання рідше, і одужують швидше.

Брокколі

Брокколі має гарні смакові якості, містить велику кількість легкозасвоюваного білка, вітамінів (А, С, Е, РР, групи В) та мікроелементів (цинк, мідь, бор, магній, фосфор, залізо, кальцій і т.д.) . Є дані про те, що регулярне споживання броколі в їжу сприяє профілактиці онкологічних захворювань. Тому жителям Росії слід якнайчастіше вводити цей корисний овоч у свій раціон. Тим більше, що він відносно недорогий і доступний людям навіть зі скромним достатком.

Морська риба

Багато її видів дуже багаті на вітаміни і мікроелементи (особливо, такі незамінні, як йод). Крім того, вона менш калорійна, ніж м’ясо, легше засвоюється організмом, і при цьому містить велику кількість білків. Загальновідомо, що жителі тих регіонів Землі, які регулярно споживають різні сорти морської риби, відрізняються міцним здоров’ям.

Солодкий перець

Солодкий перець – абсолютний рекордсмен за вмістом вітаміну С (він залишив далеко позаду навіть цитрусові). Має хороші смакові якості, дуже багатий мікроелементами (цинк, мідь, селен, нікель і т.д.). Також містить багато провітаміну А. Солодкий перець, особливо його м’ясисті сорти типу «Гогошари», може з успіхом вживатися в їжу як самостійна страва, і у фаршированому вигляді, а також як компонент овочевих салатів.