Як перевіритись на вагітність

Ви можете провести тест на вагітність задовго до відвідування лікарні. Робіть його вранці натще, бажано після двох днів затримки менструації. Раніше він також може показати результат, але найчастіше рівень гормону ще малий, і тест просто не може його зафіксувати.

Зверніться до лікарні та запишіться на прийом до лікаря гінеколога. Якщо у вашій поліклініці тільки акушерка, вам доведеться спочатку відвідати її, а потім ви отримаєте направлення до вашої районної лікарні до лікаря. Акушерка може виконувати тільки частину функцій, на відміну від гінеколога. Але попередній огляд на гінекологічному кріслі ви все-таки пройдете.

Лікар дасть вам направлення на аналізи, які фіксую рівень гормону крові, що відповідає за вагітність. Через кілька годин він буде готовий, і ви дізнаєтеся про ймовірний результат. Іноді рівень гормону завищений, тому назвати його точним методом визначення вагітності не можна.

Після огляду та здачі аналізів ви будете спрямовані на ультразвукове дослідження порожнини матки. Після цього ви отримаєте точний результат. Іноді на ранніх термінах апарат не може зафіксувати наявність плодового яйця, у цьому випадку вам проведуть повторне УЗД через деякий час. Під час процедури будуть виміряні розміри яйця, місце його розташування та інші характеристики, які дуже важливо знати на ранньому терміні.