Ортопедичне та профілактичне взуття – коли його використовують?

Ступні є невід’ємною частиною опорно-рухової системи, що впливає на положення тіла людини і те, як вона рухається. У міру розвитку тіла вони зазнають безліч змін, щоб адаптуватися до навантажень, які будуть зазнавати в майбутньому. На жаль, через генетичні фактори, нестачу фізичної активності або носіння взуття, що не підходить, розвиваються дефекти стопи. Найчастіше вони виникають у дітей, хоча вражають і дорослі. Спосіб позбавлення від них – реабілітація та використання спеціального взуття.

Ортопедичне взуття

Ортопедичне взуття ось ірпінь ортопедичне взуття – це не те саме, що профілактичне взуття. Її вибору передує ретельний огляд стоп та визначення ступеня їхнього дефекту. Для цього використовується підскоп, підключений до комп’ютера, який вказує, які місця на стопах потребують корекції. На підставі отриманих результатів шиють ортопедичне взуття, щоб запобігти посиленню дефекту та виправити зміни.
У випадку з дітьми пам’ятайте, що їхні ноги ростуть дуже швидко, тому дуже важливо часто міняти ортопедичне взуття. Серед дорослих популярністю користуються індивідуально підібрані ортопедичні устілки. Звичайно, асортимент взуття широкий і, що важливо, відповідає сучасним тенденціям моди.

Види ортопедичного взуття

Як уже було сказано, ортопедичне взуття та устілки підбираються для кожного пацієнта індивідуально. Проте, можна виділити окремі її види. Ортопедичне взуття з підборами Томаса використовується при вальгусній деформації стоп та колін. Коригуюче взуття, тобто виправляє форму стопи, застосовується при клишоногості і порожній стопі. На ринку також є ортопедичне взуття, що компенсує скорочення нижніх кінцівок і поглинає удари, які можуть завдати шкоди здоров’ю стоп. Медичне взуття, крім функції коригування, також забезпечує зручну опору для стопи і зменшує біль.

Профілактичне взуття

Не всі дефекти стопи вимагають використання ортопедичного взуття. Профілактичне взуття призначене для людей, які не страждають на хронічні захворювання опорно-рухового апарату. Її мета – запобігти розвитку дефектів стопи в майбутньому та забезпечити максимальний комфорт. Профілактичне взуття рекомендується пацієнтам, які виконують роботу стоячи. Її також купують для дітей, які лише починають ходити.