У сімейство бобових входять квасоля, сочевиця, горох. Страви з цих продуктів дозволять вам забути про млявість і сонливість, тому що в них багато заліза, білка, марганцю, тіаміну та фосфору. Це криниця різних мікроелементів і вітамінів, а також відмінне джерело клітковини.
Насіння та горіхи – це джерело магнію, що відповідає за розслаблення м’язів. Крім того, у них багато білка, що є постачальником енергії у клітини. Головне, пам’ятати, що калорій у горіхах і насінні також багато.
Шпинат – дуже корисний та поживний продукт, у якому багато вітаміну С, калію та магнію, багато заліза (борця зі втомою). У ньому також маса потрібних вітамінів і мікроелементів, багато з яких чудово витримують теплову обробку.
Цінність натурального йогурту полягає в біфідобактеріях, які необхідні організму людини для підтримки гарного настрою та імунітету. Не менш важливою рисою йогурту є його дієтична цінність як регулятор системи травлення.
Почуття втоми та втрата апетиту може бути причиною нестачі тіаміну, який є надлишку в улюбленій багатьма вівсянці. Саме її вважають найкращим антидепресантом. Крім цього в ній багато складних вуглеводів та клітковини, повно різних вітамінів та мікроелементів.
Багата вітамінами та морква. У ній є каротин, який в організмі людини стає вітаміном А, що дає енергію. Свіжий морквяний сік рекомендують пити людям, які страждають на анемію і занепад сил.
Піднімає настрій і відмінно заряджає енергією ще один натуральний антидепресант – банани. У них міститься багато калію, який просто необхідний для нормальної роботи м’язів, а також вітамінів С і групи В – сприяють зняттю стресу.