Як відновити шкіру після відмови від куріння

Прискоріть очищення організму від нікотину та токсинів. Для цього починайте вживати якомога більше фруктів, овочів і приймайте вітамінні та антиоксидантні комплекси. Постарайтеся не їсти жирні і смажені продукти, адже вони уповільнюють обмін речовин, що негативно позначається на стані шкіри. Також пройдіть курс лікування муколітичними препаратами, які виведуть з легенів токсичні речовини та мокротиння.

Кілька разів на тиждень відвідуйте сауну або лазню. Якщо у вас немає відхилень у роботі серцево-судинної системи – парьтеся березовим віником. Потім виходять токсини, що веде до поліпшення кольору шкіри. Наносите на тіло мед, глину або косметичні маски, які мають антиоксидантні властивості. Після теплових процедур прийміть контрастний душ, щоб надати тонусу.

Підсилити процес регенерації шкіри допоможуть скраби та кислотні пілінги. Відвідайте косметолога або купіть лінійку засобів догляду в домашніх умовах. Зверніть особливу увагу на розмір абразивних частинок – вони повинні бути дрібними і не гострими. Обробляйте шкіру засобом кілька разів на тиждень, після наносите крем з колагеном, який відновлює пружність.

Пийте більше рідини, якщо у вас нормально працюють нирки. За наявності будь-яких відхилень заварюйте урологічний збір та приймайте так, як написано в анотації. Не забудьте проконсультуватися з лікарем. Вода вимиватиме нікотин і насичуватиме клітини шкіри вологою.

Відвідуйте спортивний зал або басейн. Активні заняття допомагають не тільки оздоровити організм, а й освіжити колір шкіри. Якщо у вас не так багато часу, просто робіть невеликі пробіжки вранці або робіть зарядку. Поступово з’явиться результат, який помітите не тільки ви, а й оточуючі!