Користь березового соку

Накопичені за зиму мінерали, насичують березу з ґрунту всіма властивостями природного лікаря. Вже ранньою весною вона здатна щодня напоїти соком з добовою потребою в мікро та макроелементах, вітамінах, антиоксидантах, фітонцидах та інших корисних речовинах. Тільки березовий сік має таку силу і здатність упорядковувати організм у період весняної втоми та нездужання, насичуючи його органічними кислотами, цукрами, солями калію, кальцію, заліза та іншими мікроелементами.

Вплив на кровотворну систему та здатність очищати кров роблять березу незамінною при анемії, головних болях, мігрені.

За рахунок свого багатого мінерального складу, березовий сік здатний відновлювати обмінні процеси організму, очищати його та зміцнювати його сили.

Щоденне вживання березового соку здатне принести лікування хвороб шлунка і кишечника, відновити тканини слизової при виразковій хворобі.

Мочегонний і протизапальний ефект березового соку необхідний при лікуванні пієлонефриту (запалення нирок), циститу (запалення сечового міхура) та інших захворюваннях сечовивідних шляхів. Поява березового соку збігається з весняною активністю печінки, на яку він здатний надати і очищувальну та зміцнюючу дію.

При інфаркті міокарда необхідно пити від двох до чотирьох склянок свіжого березового соку на день, оскільки він стимулює регенерацію тканин та часткове відновлення серцевого м’яза.

За рахунок дії березового соку, що очищає, дуже скоро з’являється омолоджуючий косметичний ефект від його застосування у вигляді розгладжених зморшок і здорового кольору обличчя. Варто зауважити, що лікувальними властивостями має лише свіжоздобутий сік берези під час ранньої весни.