Лікування травами

З давніх-давен сільські лікарі вдавалися до допомоги «народних рецептів» перевірених часом ось Фітозбори від www.zborovik.com.ua/fitozbory . Лікували різні недуги за допомогою трав, мазей на травах, відварів і мікстур. Рецепти ці передавалися з покоління в покоління. І в наш час, коли таблетки все ми п’ємо з будь-якого приводу, про народну медицину не забуваємо. Часто лікування за допомогою трав допомагає значно краще, ніж хімія з аптек.
Згадаймо кілька старовинних бабусиних рецептів.
Засіб для очищення нирок:
Додати в стакан з холодною водою 1 ч.л. лляного насіння, розмішати і довести до кипіння. Суміш буде густий, перед прийомом її треба розбавити водою.
Пити півсклянки кожні дві годину протягом двох днів. Якщо дуже не смачно, додати лимонний сік.
А ось незвичайне засіб від шкірних хвороб, наприклад — екземи:
Зварити яйця круто (кількість яєць залежить від розміру ураженої ділянки, від двох до 12 або 100 штук). Вийняти з яєць жовтки, надівши їх на спицю або поклавши на металеву сітку — тримати над свічкою. Краплі з жовтка збирати. Вийде мазь. Мазати до одужання.
Наведу як приклад ще кілька «народних рецептів».
Як можна вилікувати нарив:
Найкраще підійде чорний хліб, можна житній, посолити його і довго жувати. Після цього, покласти хліб на хворе місце і перев’язати.
Відмінна мазь від лишаїв (від собак і кішок):
Натерти лишай родзинками (киш-миш), попередньо розрізавши його навпіл.
І кілька варіантів дуже незвичайних рецептів від бородавок і родимок.

  1. Хлібний колос вирвати обов’язково з коренем. Обережно вколоти колосом бородавку і швидко закопати соломинку коренем вгору, бажано в сире місце.
  2. Середню, по величині, картоплю розрізати навпіл, викинути одну з половинок картоплі, тому через плече. Натерти половиною (різаної стороною) бородавку. Останню частину в землю закопати, в дуже сухе місце, щоб вона там висохла.
  3. Зрізати верх звичайної травички, висмикнути її з коренем, потикати бородавку і закопати в місці, де сиро.

Як позбутися від лупи і зміцнити волосся:
Опускаємо в каструльку з водою коріння реп’яха. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 30, щоб коріння добре проварилися. Остиглий відвар, процідити через марлю. Вилити в скляну банку. Коріння можна викинути. Полоскати відваром волосся кожен день.
Звичайно, деякі народні рецепти, більше лікують нас на психологічному рівні. Але це і не погано. Нам далеко не завжди потрібно «важка артилерія» у вигляді сильних медикаментозних препаратів.
Бажаю вам здоров’я і благополуччя!